Vonzó? Nem kérdés!

2017. 07. 24.

Arona-011.OK

A SEAT szereti spanyol településekről elnevezni modelljeit, úgyhogy semmi meglepő nincs abban, hogy a legújabb városi terepjárója, az Arona, egy kedves kis tenerifei településről kapta a nevét.A kocsit június végén mutatták be a szaksajtónak, de a hivatalos világpremierje szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon lesz.

Újabban nagyon mennek a SEAT eladások, de érthető is, ha ilyen autókat gyárt, mint az Arona. Ahogy a mondás tartja: minden jó, ha a vége jó – hát ennek a kocsinak aztán nagyon jól sikerült a vége, vagyis a hátsó traktusa. Ritkán látni egyszerre ennyi izgalmas részletet néhány négyzetdeciméternyi felületen. A tervezők ugyancsak kitettek magukért, ráadásul ez a kocsi teljesen helyi termék, hiszen a SEAT az egyetlen vállalat, amely autókat egyaránt tervez, fejleszt és gyárt Spanyolországban.

Arona-015.OK

Az Arona egyébként a megújult Leon és a teljesen új Ibiza után a márka harmadik idén bemutatott újdonsága, és nyilván a Leon valamint az Ibiza is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy május végéig több mint 200 ezer autót szállított ki a gyár megrendelőinek. Viszonyításul: a SEAT tavalyösszesen 410 200 gépkocsit értékesített világszerte, és ez volt a legjobb eredmény 2007 óta.

Szóval az új formanyelv révén szépen jön felfelé a cég eddigi legnagyobb modell offenzívájának keretében, amelynek része a már piacon lévő Ateca, és a jövőre megjelenő nagyobb SUV is. Az Aronával tehát megérkezett a család legkisebb tagja, mely világosan és meggyőzően vegyíti a városon belüli használatban a kompakt formájában rejlő előnyöket a városon kívüli crossover tulajdonságokkal. Az Arona hétfőtől péntekig egy elegáns, kényelmes és komfortos autó, ami a hétvégén akár kalandokra hívó, hatékony és sportos autóvá válhat. Mindezeket a magasabb kategóriákban elérhető nagyfokú biztonság és az összekapcsolhatóság egészíti ki a SEAT-nál megszokott vonzó és egyedi formával, és a sportosságtól a meggyőző dinamizmusig tartó ötletekkel.

Arona-027.OK

A Das WeltAuto SEAT kínálatát IDE kattintva érheti el.