Mit biztosít a Das WeltAuto hálózat?

2016. 06. 15.

Mind az eladó, mind a vevő számára elsősorban nyugalmat biztosít a hálózat. Nem fordulhat elő például, hogy az eladó egymás után kapja a bírságokat, mert nem kerül le a nevéről az autó. A szabadpiaci értékesítés egyik veszélye, ha az eladó nem íratja le a nevéről a kocsit, bizony sokszor szembesülhet azzal, hogy a vevője nem íratta át, és ez később számos kellemetlenséget okozhat.

Viszont ha a Das Weltautónak adja, el, a cég leveszi az adminisztrációs terheket az ügyfél válláról, és azonnal beviszi az adásvételi szerződést az okmányirodába, ahol a Das Weltauto nevére írják. A kötelező biztosítást is lemondja a vállalat, és az eladó visszakapja az időarányosan fennmaradó biztosítási díjat is.

Weltauto_2015_majus-7498L-Foto_Kaiser_Erika

De a vevőjének éppígy segítséget nyújt a cég: vállalja az átíratást, ami az esetek többségében 1-2 munkanap alatt megvan, az új törzskönyv pedig 2 héten belül érkezik. Ugyanakkor a vásárló egy füst alatt mind a harminc Das WeltAuto kereskedésben azonnal köthet Casco és kötelező biztosítást, sőt, a hálózat többféle finanszírozási lehetőséget kínál azok számára, akik nem készpénzzel fizetik ki autójukat. Emellett minden egy évnél idősebb, garanciával kínált használtautójához a hálózat automatikusan biztosítja az Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) által kiadott hatósági nyilvántartás adatait. Így aztán a vevőt utólag sosem érheti kellemetlen meglepetés.

A használtautó kereskedés ilyen szintje tulajdonképpen kényelmi szolgáltatások sorából áll, hiszen a papírmunka mellett alaposan átnézett autót vehet az ügyfél, olyat, aminél még azzal sem kell törődni, nem öreg-e az olaj? A javításoktól a kilométer teljesítménynek megfelelő karbantartásokig mindent elvégeznek a Das WeltAuto szakemberei, akik rendszeres továbbképzéseken vesznek részt annak érdekében, hogy a legmagasabb szintű ügyféligényt is kielégítsék.

A kényelmi szolgáltatásnak azonban költségei is vannak, hiszen a cég által megvásárolt kocsit tárolni, őrizni kell, biztosítást kell rá kötni, ugyanakkor állandóan indításra alkalmas állapotban kell tartani.

_c1b3669

Ezek a költségek, valamint a piaci ár közti különbséget kínálja a cég az eladónak, ám az eladók gyakran azt mondják, nézzünk csak utána, egy ilyen kocsit sokkal többért kínálnak az interneten.

Csakhogy az ottani kínálati ár tulajdonképpen irányár, és még nem volt olyan, hogy egy kocsi annyiért kelt volna el, amennyiért meghirdették valamelyik portálon. Arról nem is beszélve, hogy az interneten nem lehet kapni autót egy éves garanciával. A Das WeltAuto viszont minden 4 évnél idősebb Volkswagen, Seat, Audi és Skoda modellhez kedvezmények sorát jelentő kuponfüzetet is ad, hogy az ügyfél számára a hálózatban vásárolt autó szervizelése még pénztárca kímélőbb legyen.

A Das WeltAuto használt autó kínálatát IDE kattintva érheti el.