Kémfotón a 2018-as Bentley Continental GT

2016. 07. 22.

Nemrégiben – rövid időre – egy Bentley is felbukkant a Das Weltauto hálózatban. Most nézzük meg, milyen lesz az a Continental GT, ami a tervek szerint csak két év múlva kerül a piacra.

Bentley-EXP-10-Speed-6-concept.ok

Miután a Bentley is a Volkswagen konszernhez tartozik, semmi meglepő sincs abban, hogy Németországban, konkrétan a Nürburgringen folyik az új modell tesztelése. Sajnálatunkra a kémfotók nem mutatnak megrendítően újszerű, izgalmas részleteket, mert most még a ruha alatti részek tesztje folyik. Azokról pedig annyit tudni, hogy az új Continental GT ugyanarra az MSB alaplemezre épül, mint a Porsche Panamera következő generációja. Előzetesen az is kiszivárgott, hogy a platform egyaránt képes kiszolgálni a hátsó és az összkerékhajtású modelleket, és úgy tervezték, hogy a Panamera és a Continental GT összes motorváltozatát be tudja fogadni.

Bentley-Continental-GT-2.ok

Ami a külsőt illeti, az a hír járja, hogy az új Continental GT sok tekintetben a márciusban a Genfi Autószalonon bemutatott tanulmánymodellre, a karcsú Bentley EXP 10 Speed 6 conceptre fog emlékeztetni.

Bentley-Continental-GT-8.ok

A Bentley (és a Bugatti) főnöke, Wolfgang Dürheimer nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy az angol márka nagy lépések előtt áll. A következő két évben 840 millió angol font értékű beruházásokat terveznek a Crewe-i gyárban, és a Bentley Motors 2025-re már évi 20 ezer autót fog eladni.

A Das WeltAuto 10 millió forint fölötti kínálatát IDE kattintva érheti el.