Ilyen a Skoda Kodiaq – videóval

2016. 09. 07.

ko_039.OK

Már a kilencvenes években, pontosabban az első Octavia 1997-es megjelenésével nyilvánvalóvá vált: a Skoda arra törekszik, hogy autóinak belső tere és csomagtartója nagyobb legyen, mint bármelyik ugyanakkora méretű modellé. Ezért nincs abban semmi meglepő, hogy a Kodiaq tervezői a lehető legnagyobb belső teret alakították ki az amúgy sem kicsi, 4,7 méter hosszú és 1,88 méter széles autóban. Az ötüléses változat a maga 720 literes csomagtartójával kategóriájának legjobbja, de ha ledöntjük a hátsó üléstámlákat, 2065 (!) liternyi raktér várja a csomagokat. Ráadásul, a márka történelmében először, ez a SUV hét üléssel is rendelhető.

Kodiaq-2OK

A Skoda Kodiaq belső tere robusztus és erőteljes, mégis barátságos környezettel várja az utasokat. Mint minden Skoda modell, a Kodiaq is sportosan elegáns, ugyanakkor teljes mértékben megfelel a SUV autóktól elvárható funkcionalitásnak. Minden részlet letisztultságot és pontosságot áraszt; a forma és a funkció teljes összhangban vannak.

kodiaq_VOK

Így a jól áttekinthető a kifejező és elegáns műszerfal két szimmetrikus zónára oszlik a vezető és az első utas előtt. Középen, Hangsúlyos függőleges elemek – mint például a négy nagy szellőzőnyílás – jellemzik a belsőteret. A két belső szellőzőnyílás felső élei a műszerfal tetejének vonalát követve trapézformát alkotnak, ami a Kodiaq motorházfedelére emlékeztet. Közöttük található az infotainment rendszer kijelzője. A nagy és elegáns kijelző kezelése „Simply Clever”, vagyis minden kapcsoló és funkció könnyen elérhető és magától értetődően kezelhető. Az ülések a márka hagyományinak megfelelően kiváló minőségű anyagokból készültek, megnövelt kényelmet nyújtva a vezetőnek és a mellette ülő utasnak.

A Das WeltAuto Skoda kínálatát IDE kattintva érheti el.​