Az Audi negyedik GT3 győzelme

2017. 08. 18.

Audi R8.2.OK

Négy futam, négy trófea, és a legutolsót az teszi különösen értékessé, hogy a világ legkeményebb GT3 versenyén, a 24 Hours of Spa ardenneki pályáján gyűjtötte be az ingolstadti márka.

A 24hoursofspa.com tudósítása szerint 546-szor tette meg a 7,004 kilométeres kört az Audi Sport Team Saintéloc csapat V-tízes motorral hajtott R8 LMS kocsija.Szerényen szólva is meggyőző teljesítményt nyújtott az Audi Sport Team Saintélocaz első gyári támogatású versenyén. Az Audi R8 LMS és a Jules Gounon/Christopher Haase/Markus Winkelhock alkotta csapatot 3 824 kilométer megtétele után 11,862 másodperces előnnyel intették le az első helyen.

Markus Winkelhock, Jules Gounon, Christopher Haase

Ez a nem egészen 12 másodperces előny is annak bizonyítéka, hogy mennyire kiegyenlített volt a versengés a résztvevő márkák között. Olyan heves volt a küzdelem, hogy menet közben egy Lamborghini Huracan GT3 jól össze is ütközött egy 488 Ferrari GT3-mal. Az Audi R8 LMS sikerének egyik titka, hogy a hibátlanul működő autó pilótáinak sikerült minden sűrű tülekedést, ütközést elkerülniük, és időbüntetés nélkül fejezték be a versenyt.

A Das WeltAuto Audi kínálatát IDE kattintva érheti el.